Kö till sillen på Fiskets dag

Doften av stekt sill blandade sig med regndropparna som föll över Fiskets dag i Beddingestrand på söndagen. Kön till sillamackorna växte sig snabbt lång när den första intensiva loppmarknadsförsäljningen stannat av.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2004

Bengt Kilåker vände vant på de rågmjölspanerade sillfiléerna på ett litet stekbord. - Jag vet inte hur många sillar det blir på en dag men vi brukar steka upp omkring 20 kilo så det blir väl mellan 250 och 300 portioner, sade han. Sillmackeförsäljningen hade sällskap av både lotteri, bokförsäljning och filmvisning. Störst var trängseln ändå runt borden med loppisgrejer. Ludvig Rosenqvist fingrade på ett set med leksakstelefoner i originalförpackning. Och fyndet var ett faktum när pappa Fredrik Rosenqvist frågade försäljaren om priset - tio kronor. - Vi har hyrt en stuga här i Beddingestrand i en vecka och ska stanna i en vecka till så det här är första gången som vi är på Fiskets dag. Vi visste inte ens att det fanns, säger Fredrik Rosenqvist. En annan nöjd fyndare var Christian Christoffersson. Han väntar redan nu in vintern med ett par nyinköpta slalomskidor. - Det känns ju helt rätt när det är så här kallt, konsterade han. Det är nu när det är lågsäsong som man kan göra fynd. 50 spänn fick jag ge och de är säkert bättre än de skidor jag har, och de har jag gett flera tusenlappar för. Gertrud Widholm var på jakt efter svanar bland lådorna mellan loppisborden. - De ska vara till mitt barnbarn. Vi har köpt en stor svan och dessa två små ungar gör samlingen komplett, sade hon och visade upp två porslinsfigurer. Barnbarnet, Ellen Ljunggren, höll försiktigt i en stor vit porslinssvan. Den ska få följa med hem till Käglinge. - Jag ska leka med den hemma, sade hon nöjt.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.