Annons

”Kö när vi öppnade” – så gick insamlingen till Världens barn

Totalt 85 000 kronor till organisationen Världens barn, oavkortat, blev resultatet av helgens gemensamma kampanj hos Erikshjälpen och PMU Second Hand i Trelleborg. Och inte blir det sämre för att pengarna dubblas innan de skickas vidare.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 12 oktober 2023
Nöjda med trelleborgarnas engagemang. Yannika Ehde från Erikshjälpen med Wilmer Larsson, butikschef på PMU Second Hand i Trelleborg.
Nöjda med trelleborgarnas engagemang. Yannika Ehde från Erikshjälpen med Wilmer Larsson, butikschef på PMU Second Hand i Trelleborg.Foto: Tomas Nyberg

Som TA berättat beslöt sig de två välgörenhetsorganisationerna Erikshjälpen och PMU Second hand, båda med butiker längs Hedvägen i Trelleborg, för att göra en gemensam insats till Radiohjälpens Världens barn-kampanj. Varenda krona ur dagskassan i lördags, den 7 oktober, lades åt sidan för att oavkortat gå till kampanjen.

För Erikshjälpens del blev resultatet 34 000 kronor, för PMU hela 51 000 kronor. Enligt överenskommelse så dubblar också Akeliusstiftelsen de pengarna innan de går vidare till Världens Barn, så slutsumman på 85 000 kronor blir 170 000 kronor.

”Vi hade en kö på omkring 30 personer utanför när vi öppnade dörrarna.”
Yannika Ehde, Erikshjälpen
Annons

En succé, tycker Yannika Ehde på Erikshjälpen:

– Det var så spännande att se hur trelleborgarna engagerade sig, berömmer hon. Vi hade en kö på omkring 30 personer utanför när vi öppnade dörrarna.

På PMU hade man satt målet att klara 50 000 kronor i försäljning.

– Ett offensivt mål, men vi klarade det, konstaterar butikschef Wilmer Larsson. Så vi är jätteglada över uppslutningen bland Trelleborgarna som kom och handlade.

Inte bara i Trelleborg samlades det in pengar. Enligt Yannika Ehde på Erikshjälpen hamnade Skåne på fjärde plats bland de regioner i Sverige som deltog i Världens Barnkampanjen.

– Som nykomlingar här tycker vi att det ska bli spännande att se om vår och PMU:s dagskassa hjälper Trelleborg att flytta uppåt i kommunrankningen i Sverige. Det får vi veta när listan publiceras 16 oktober.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons