Knivigt värre pyssla med pumpor

Stick knivseggen långt in i det möra köttet. Vrid om, karva och gröp ur med dina bara händer.
Trelleborg • Publicerad 4 november 2011
Johannes Larsson vet vad Halloween går ut på. – Man är utklädd, till exempel till Star wars- gubben. Då tar man bara på sig en mask och en dräkt.
Johannes Larsson vet vad Halloween går ut på. – Man är utklädd, till exempel till Star wars- gubben. Då tar man bara på sig en mask och en dräkt.Foto: Tomas Nyberg

– Det är ganska svårt, säger 16-åriga Alexander Eriksson med kniven i högsta hugg.

Nu är han ingen mördare i en sådan där skräckfilm som är populärt att se vid den här tiden på året. Nej, Alexander Eriksson jobbar på sin pumpakarvningsteknik.

– Jag såg på Youtube hur man skulle göra och tyckte det såg coolt ut med den sneda munnen, säger han och sticker kniven i ögat på sin pumpaman.

Strax ska den bli en lykta utanför fritidsgården i Anderslöv, men än så länge är det en grönsak.

– Jag hade jättesvårt att få tag på pumpor i år, de var slut överallt och jag höll på att få panik, säger fritidsledaren Ann Ogefalk.

– Men till slut fick jag tag på fem stycken som såg okej ut, säger hon, och avslöjar i samma andetag att hon är något av en Halloweenfantast.

– Jag älskar allt det här. Imorgon ska vi se skräckfilm här och vi pysslar gör lyktor varje år som vi sätter utanför.

En som inte ägnar pumporna så mycket uppmärksamhet är nioåriga Johannes Larsson. Ur plastbyttor plockar han bara de finaste gröna och guldiga pärlor han kan hitta.

– Jag gör ett armband i guld till min mamma. Guld glänser och är snyggt, säger han och letar enträget vidare.

Fritidsgården har haft öppet hela höstlovet. Ann Ogefalk säger att många av ungdomarna väljer att sova länge på loven. Alexander Erikssons kompisar har fortfarande sovmorgon fastän klockan snart är fem.

– Jag är här nästan varje dag. Man får träffa kompisar och alla känner varandra. Annars åker jag mycket till kompisar, jag har ju EPA-traktor, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Liv Akne Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.