Annons

Klottrare kränkte Trelleborgsfamilj

En cancerdrabbad kvinna och hennes dotter känner sig djupt kränkta efter helgens vandalisering av deras hus. Någon har klottrat en text om kvinnans cancer på fasaden.
Trelleborg • Publicerad 24 oktober 2007
Någon gång på natten mellan lördag och söndag var klottrare framme och sprejade kränkande ord på familjen Ahlströms hus på Stavstens-vägen. Bild: Claes Nyberg
Någon gång på natten mellan lördag och söndag var klottrare framme och sprejade kränkande ord på familjen Ahlströms hus på Stavstens-vägen. Bild: Claes NybergFoto: 
Kimberley Ahlström är upprörd över vad någon gjort mot hennes mamma. Bild: Tomas Nyberg
Kimberley Ahlström är upprörd över vad någon gjort mot hennes mamma. Bild: Tomas NybergFoto: 

- Jag blev så förbannad. Hur kan någon sjunka så lågt att man kränker någon som redan mår så dåligt, säger Kimberley Ahlström, dotter till Margaretha Ahlström som tvingats operera bort sin näsa efter att ha drabbats av cancer.

Det var i söndags morse som en god vän till familjen ringde och berättade att denne kört förbi deras hus på Stavstensvägen och sett att någon klottrat ner hela fasaden ut mot gatan. "Cancernäsan bor här" står med stora svarta sprejade bokstäver över den vitputsade fasaden. För Margaretha Ahlström kändes orden som en fruktansvärd kränkning. 18-åriga dottern Kimberley är upprörd över vad som hänt.

Annons

- Det känns verkligen förnedrande. Särskilt mot min mamma. De som gjort detta förstår inte hennes situation, säger hon och vädjar till folk som sett eller vet något om händelsen att vända sig till polisen. Själv har varken hon eller hennes mamma någon aning om vem som kan ligga bakom klottret.

- Jag har ingen aning om vem som kan göra en människa något så här ont, säger Kimberley och berättar om sin mammas kamp mot cancern som började för 12 år sedan.

I flera omgångar har hon fått genomgå behandlingar med strålning och cellgifter men det har inte räckt. För att hindra att cancern spred sig har läkarna varit tvungna att operera bort hela näsan. I dag har hon ett öppet sår i ansiktet som täcks av ett förband. Någon protes kan hon inte ha.

- Hon har haft proteser men det fungerar inte. Det är inget mer de kan göra, säger Kimberley.

Mamman är i dag friskförklarad från cancern men oron att den kan komma tillbaka finns där alltid. Och att behöva leva med ett avvikande utseende är psykiskt mycket tungt för henne. - Folk har så många fördomar. Jag upplever också att folk tar avstånd från människor som drabbas av cancer. Men jag är stolt över min mamma. Jag ser henne som en positiv och glad människa, säger Kimberley.

Efter upptäckten i söndags polisanmäldes klottret och kontakt har tagits med försäkringsbolag och saneringsfirma. Att behöva vänta på att få bort de svarta orden på husväggen känns frustrerande för Kimberley.

- Man vill ju bara ha bort det. Nu ser alla det, säger hon.

Hon hoppas nu att polisen lyckas få tag i den eller de personer som klottrat.

- Jag vill verkligen poängtera att detta är något som händer i samhället i dag. Många tror inte på det. Min mamma har ju inte gjort något. Hon har bara drabbats av en sjukdom som hon inte kan rå för.

Jenny Isaksson

Annons

0410-545 27

jenny. isaksson

@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons