Annons

Klörupsbo har chans vinna OS-resa

Ännu en trelleborgare har nu chansen att vinna en resa till OS i Aten. I dag lördag tävlar klörupsbon Bengt Hansson i direktsändning i tv från Hagmyrens travbana i Hudiksvall.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2004

Tidigare har Leif Anderberg, konsumchef i Anderslöv, vunnit en resa till Aten, och nu har Bengt Hansson chansen. Han anmälde intresse för uttagningarna på Jägersro i lördags, dit han och hans fru ofta reser i egenskap av travintresserade på hobbynivå, och dessutom delägare i en travhäst. I travprogrammet fanns tre idrottsfrågor som skulle besvaras, och när Bengt märkte att han klarade dem galant växte självförtroendet. Men när han stoppade sin talong i svarslådan blev han lite modfälld: - Där var en sådan mängd andra lappar att jag direkt sa till min fru att det här är inte lönt, berättar han. - Sen satt vi på stallcafét och fikade när de läste upp mitt namn bland de fem som var uttagna till utslagstävlingen. Då blev jag lite snopen - och lite nervös. Det är ändå att ge sig ut i något lite annorlunda. Men det är ändå jätteroligt att få chansen. Bengt svarade bäst på utslagsfrågorna, som även de handlade om trav och idrott. Nu förbereder han sig för resan till Hudiksvall, där uppgiften blir att välja en häst som kommer i mål innan den som hans konkurrent medtävlare väljer. - Men det är ett svårt lopp, grunnar Bengt. Hästarna som tävlar är väldigt jämna, och alla har chans att vinna. Vinner han loppet - och till det finns det ju 50 procents chans, blir det alltså en resa till Aten i augusti. Men skulle han förlora blir det ändå en andra chans. Den 17 april samlas förlorare från sex "olympiatrav" till en ny chans på Åby. - Det är nästan roligare om jag förlorar på lördag, säger Bengt Hansson. Då får jag ju komma till Åby också!

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons