Klipp och klistra natten lång

Knappar, bokstäver, garn och paljetter. Det handlade om pyssel på hög nivå när 29 scrapare i helgen körde nattmaraton i Västra Tommarp. Stämningen var hög och bara fantasin kunde sätta gränser.
Trelleborg • Publicerad 22 november 2008
Det handlade om pyssel på hög nivå när 29 scrapare i helgen körde nattmaraton i Västra Tommarp. Bild: Claes Nyberg
Det handlade om pyssel på hög nivå när 29 scrapare i helgen körde nattmaraton i Västra Tommarp. Bild: Claes NybergFoto: 

Allt går att använda i scrapbookingens ädla konst. Vissa tillbehör var dock populärare än andra när det ordnades pysselmaraton i Trelleborgs Revyns lokaler.

- Det är mycket upp till sig själv vad man använder, men det ska gärna vara gammalt. Till exempel gamla sidor ur ordböcker där av stavas af, berättar Helene Ottosson.

Ordböckernas affektionsvärde till trots så var det knappar och klistermärken som var mest poppis på tjejernas scrapbookingträff. 58 årige Marianne Bergman tillhör de som fastnat för hobbyn.

- Det är rena rama giftet, säger hon samtidigt som hon klistrar fast bokstäver på ett album från Auschwitz.

Bredvid henne sitter Jeanette Nilsson. Hon är i full gång med att göra julkort. Det pratas glatt runt bordet och titt som tätt är det någon som tittar över axeln på bordsgrannen. Nyfikenheten är stor och alla tycker det är kul att kunna hjälpa och inspirera varandra.

- Det är som en enda stor syjunta fast det är ingen som stickar utan vi klistrar i stället, säger Jeanette Nilsson.

Träffen i Västra Tommarp arrangeras av vännerna Helene Ottosson, Ika Larsson och Karin Andersson. De är inbitna scrapare. Deras tanke med träffen var att deltagarna skulle pyssla tills de stupade. Och med tanke på att starten gick klockan halv tre på lördagseftermiddagen får man nog säga att de uppfyllde sitt mål. Sista deltagaren lämnade Västra Tommarp klockan två på natten. Med grus i ögonen och klister på fingrarna.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.