Annons

Klimatprojekt får godkänt

Länsstyrelsen har granskat hur Trelleborgs kommun skött sina bidrag för klimatinvesteringar 2005 till 2009 samt de projekt som pågår under åren 2007 till 2011.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2008

Trelleborg får betyget godkänt för alla projekten. För den första perioden handlar det om information och folkbildning om klimatet i kommunen, information om miljöbilar, utbyggnad av fjärrvärmenätet och solfångare på Dalabadet och Vångavallen.

Den delen av programmet ska vara avslutad i februari nästa år och sammanlagt handlar det om nästan 18 miljoner kronor i bidrag till Trelleborg för de åtgärderna.

Annons

Det nya programmet omfattar fortsatt arbete med information och folkbildning kring klimatet fram till 2011 samt biogas på Jordberga.

Länsstyrelsen menar att de uppgifter som lämnats om båda delarna av klimatinvesteringsprogrammet är rimliga och korrekta. För informationen och biogasprojektet kan Trelleborg få cirka 37 miljoner kronor i bidrag.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons