Annons

Klein öppnar matbod på Modeshög

Hallå där Joachim Klein, Malmökrögare som öppnat matbod på Modeshög.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2013
Joachim Klein.
Joachim Klein.Foto: 

Vad är en matbod för något?

– Min matbod är i alla fall ett ställe där man kan äta lättare rätter som sallad och mackor, och kakor givetvis. Vi har satt upp ­­en friggebod i trädgården till Ting Ute & Inne, men vi har inget kök utan allt förbereds ute på Katrinetorpsgården utanför Malmö.

Annons

– Mina sittplatser finns mitt i butikens utemiljö. Men de flesta möblerna är beställningsvaror, så det är ingen risk att någon rycker stolen som gästen sitter på!

Du hade ju planer på en tillbyggnad där, med plats för både kafé, restaurang och delikatesshop. Vad hände?

– Vi fick ett bygglov för det av kommunen, men grannarna hade lite åsikter så vi ligger lågt med det just nu. Planerna är ingalunda skrotade, de ligger just nu hos länsstyrelsen. Vi tittar på lite alternativa lösningar, kan man säga.

Vad får dig att tro på en matbod på Modeshög?

– Det är lite för att känna på kundunderlaget och intresset som jag gör det här. Men så mycket är klart att många har frågat efter ett bra ställe att fika på.

Tror du att grannarna blir nöjda med det här?

– Många har varit inne och lyckönskat mig redan. Men det är så klart inte alla som gillar det. Vi är inte ovänner på något sätt, och jag försöker vara ödmjuk inför detta och ha förståelse för allas åsikter.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons