Annons

Klassiskt ställe med okej lunch

Istanbul, en restaurang med bra läge, mitt i staden och med uteservering mot gågatorna. En klassisk restaurang i Trelleborg som får både ris och ros av patrullen.
Trelleborg • Publicerad 22 juni 2011
Istanbul är ett anrikt Trelleborgsställe, men för så medioker mat är det ganska dyrt.
Istanbul är ett anrikt Trelleborgsställe, men för så medioker mat är det ganska dyrt.Foto: Claes Nyberg

Lunchpatrullen har kommit fram till sitt sista besök och valet föll på närbelägna Istanbul. Restaurangen är väldigt mycket av en klassisk pizzeria, väggarna går i vinrött och lokalen har både spelautomater och en liten bar. Dricka tar vi själva samtidigt som vi plockar till oss bricka och bestick längs disken. Sedan beställer vi varsin dagens rätt i form av en fläskfilé black and white och stekt strömming med potatismos för vardera 75 kronor. Ganska dyrt för vad vi får ska det visa sig.

Vi får maten till bordet och hinner knappt ta för oss av salladsbordet innan den anländer, plus för god service. Salladsbordet är annars helt okej. Det finns ganska mycket att välja på såsom gurka, tomat, majs, bönor och pizzasallad, men mycket är inlagt och ganska smaklöst. Brödet som serveras till är bakat av pizzadeg. Vad gäller maten är fläskfilén god och såsen både krämig och smakrik. Klyftpotatisen som serveras till är krispig och tallriken ser på det hela taget aptitlig ut. Strömmingen med potatismos lämnar däremot en del övrigt att önska. Potatismoset förflyttar oss tillbaka till högstadiet och att plocka ben ur strömmingen känns knappt värt eftersom den är ganska intetsägande. Vi får dock mycket mat och ingen behöver vara rädd att inte bli mätt.

Kaffe på maten ingår, vilket är ett plus. Som alternativ till dagens finns veckans pasta, pizza, sallad eller bakad potatis. För vegetarianen är utbudet dock skralt, i samtliga sallader ingår kött.

Louise Löfgren
Lunchpatrullen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons