Klassisk musik retade aptiten till gulaschsoppan

Gulaschsoppa med Schubert, Peterson-Berger och Duke Ellington som tillbehör verkar vara en meny i Klagstorpsbornas smak.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2008
Till vänster: Karin Andersson, i mitten, från Beddingestrand är en trogen gäst på soppluncherna. Det är även Ulla Jönsson och Margurithe Ringström, boende och värdinna på seniorboendet Havsörnen i Smygehamn. Till höger: Idel glada miner vid matbordet. Bild: Claes Nyberg
Till vänster: Karin Andersson, i mitten, från Beddingestrand är en trogen gäst på soppluncherna. Det är även Ulla Jönsson och Margurithe Ringström, boende och värdinna på seniorboendet Havsörnen i Smygehamn. Till höger: Idel glada miner vid matbordet. Bild: Claes NybergFoto: 

På måndagens sopplunch spisades förrätten i kyrkan, där Anna-Lena Tideman sjöng och kantor Per Engström spelade jazz och klassiskt. Huvudrätten inmundigades i församlingshemmet, där personalen serverade väldoftande soppa i rykande grytor.

Man kunde nästan se hur det vattnades i munnen på församlingsborna när de stod och köade för soppan. Nästan längst fram stod Karin Andersson från Beddingestrand.

- Detta är det bästa församlingen gör. Det är verkligen toppen, sa Karin Andersson och strålade med hela ansiktet.

- Just kombinationen med konsert och soppa är jättetrevlig, sa Karin Andersson som är en trogen gäst på soppluncherna.

Församlingen anordnar soppluncher två gånger per termin, en gång i Östra Torp och en gång i Klagstorp.

- Det är inte alla som kan eller tycker det är roligt att gå på kvällsarrangemang. Och för många är det en mötesplats, säger Per Engström.

Personal och boende på seniorboendet Havsörnen i Smygehamn tillhör de trogna besökarna.

- Detta är mycket uppskattat bland de boende. Det är trevligt och bra artister. Och så är det ju gratis, sa Margurithe Ringström, värdinna på seniorboendet.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.