Annons

Klassisk barnteater lockade sportlovslediga

– Vet alla vad ett elddon är? Jo, det är ungefär som dagens tändare, förklarade en av skådespelarna ur Piggsvinsteatern innan föreställningen Elddonet började igår.
Trelleborg • Publicerad 20 februari 2006
Stora hundar vaktade skattkistorna i Piggsvinsteaterns föreställning Elddonet i går. Bild. Tomas Nyberg
Stora hundar vaktade skattkistorna i Piggsvinsteaterns föreställning Elddonet i går. Bild. Tomas NybergFoto: 

H C Andersens klassiker handlar om den elaka häxan som vill åt ett elddon. Hon lurar en inte ont anande soldat att hämta det åt henne. Häxan lovar att han på vägen ska hitta väldiga rikedomar. Men skatterna vaktas av stora och farliga hundar...

Piggsvinsteaterns föreställning fängslade publiken, både barn och vuxna, i Parken i går. Och lockade till gapskratt.

Annons

En av dem som blev lite rädd för häxan var Fanny Benediktsson, tre år, som tillsammans med mamma Carina och systern Elin, tio månader, passade på att gå på teater den första dagen på sportlovet.

– Vi såg annonsen om teatern och så tänkte vi att det vore trevligt att gå hit, säger Carina Benediktsson medan dottern Elin hänger över mammas arm fullt upptagen med att tugga på en nyckelknippa.

På en stol nästan framme vid scenen satt Veronica Nilsson, från Smygehamn och snart nio år. Hon tillbringar februarilovet med mormor Birgit Söderman. Tillsammans har de varit på badhuset på förmiddagen innan teatern.

– Jag har sett Den fula ankungen förut. Det är roligt med teater eftersom de gör så mycket knäppa grejer, säger Veronica Nilsson.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons