Annons

Klass på Komvux oroas av sparkrav

29 vuxenstuderande på Komvux i Trelleborg skriver till kommunledningen och begär att få gå klar sin utbildning på omvårdnadsprogrammet.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2006

De studerande arbetar inom vård, omsorg, LSS eller på äldreboende när de inte studerar. Nu är de oroliga för att deras utbildning inom omvårdnaden ska stoppas i halvtid, på grund av regeringens föreslagna nedskärningar i bidragen till Komvux.

För en tid sedan stod det klart att den aviserade reduceringen av statsbidragen till Komvux och annan vuxenutbildning skulle kunna innebära att vuxenutbildningen i Trelleborg kan tvingas dras ner med ett hundratal elevplatser.

Annons

Det finns ungefär 475 vuxenstuderande i Trelleborg i dagsläget. För att förhindra att en dryg femtedel av platserna försvinner måste kommunen själv skjuta till pengar, menar gymnasiechefen Lisbeth Netteberg.

De 29 eleverna som nu skriver till kommunledningen och undrar hur det ska gå med deras utbildning har snart gått klart första terminen.

"Vi skriver till er berörda politiker och undrar hur vi ska gå till väga för att få våran sista termin?" skriver eleverna i sitt brev.

De efterlyser handledning som kan hjälpa dem i den situation de hamnat i.

"Vi känner oss oroliga för vad som händer med oss om utbildningen avslutas efter en termin" skriver eleverna.

De trycker också på vikten av att personalen inom vård och omsorg inom kommunen är välutbildad så att säkerheten och kvaliteten blir tillräckligt bra för den som får vården eller omsorgen.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons