Annons

Klartecken för vindkraftverk på kommungräns

Näsbyholms godsförvaltning får lov att bygga en gruppstation med fyra vindkraftverk i Trelleborgs kommun på gränsen till Skurup. Det har länsstyrelsen i Skåne beslutat.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2002

Skurups kommun, som är en av remissinstanserna eftersom vindkraftverken kommer att synas mer i Skurup än i Trelleborgs kommun, har tidigare motsatt sig bygget. - Placeringen strider mot antagen översiktsplan i Trelleborgs kommun och innebär stora inskränkningar i Skurups kommuns möjligheter att planera för eventuella vindkraftetableringar, anser Skurups kommun. Vindkraftverken ska byggas på fastigheten Näsbyholm 2:1 och har vardera en effekt på högst 1,8 megawatt. Länsstyrelsen ställer dock en rad villkor för att de ska få byggas utan att miljöskyddslagen bryts. Bland annat får inte vindkraftverkens totalhöjd överstiga 100 meter över mark. Det får inte heller finnas reklamtext på verken och de måste förses med en fast röd hinderbelysning. Ljudet från vindkraftsanläggningen måste också begränsas så att ljudnivån utomhus vid närliggande bostäder inte överstiger 40 decibel.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons