Annons

Klartecken för pengar till E 6

Länsrätten avslår överklagandet från en privatperson i Åstorp och ger i stället grönt ljus till att Region Skåne lånar ut pengar för att få igång utbyggnaden av E 6 mellan Trelleborg och Vellinge, som tidigast kan inledas i höst.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2008

Regionstyrelsen beslutade i juni om en finansiering som innebär att Region Skåne tillsammans med Trelleborg och Vellinge förskotterar medel för att vägbygget ska kunna komma igång så snart som möjligt. Enligt en överenskommelse mellan intressenterna skulle Trelleborg bidra med 285 miljoner kronor, Vellinge med 50 miljoner och Region Skåne med 25 miljoner. Totalt 360 miljoner kronor.

Även regionfullmäktige gav i somras lösningen sitt godkännande men en privatperson i Åstorp ansåg att kommuner och landsting inte ska syssla med att låna ut pengar till vägprojekt utan att detta i så fall ska göras av staten.

Annons

Länsrätten anser att utbyggnaden av E6 är viktig för att höja säkerheten på den hårt trafikerade vägsträckan och att det är rimligt att Region Skåne kan se till att projektet kommer igång genom en förskottering. Länsrättens beslut kan dock överklagas.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons