Annons

Klartecken för nya vindkraftverk

Byggnadsnämnden i Trelleborg säger ja till att uppföra fyra vindkraftverk vid Näsbyholms gods. Enligt planerna ska de placeras söder om Näsbyholmssjön.
Trelleborg • Publicerad 19 december 2007

De nästan tio år gamla planerna på att anlägga möllorna har därmed nått ett genombrott och vid byggnadsnämndens sammanträde i tisdags klubbades ärendet. Ärendet ska slutligen avgöras i Trelleborgs kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Godsets projekt att uppföra de fyra vindkraftverken har mött motstånd, både från Skurups kommun och närboende. Skurups kommun och några invånare i kommunen har upprepade gånger gett uttryck för sin negativa inställning till att anlägga vindkraftverken, som vardera ska ha en totalhöjd på 100 meter. Skurups kommun har i sina yttranden befarat att verken kan "störa landskapsbilden och fågellivet".

Men nu sätter Dick von Blixen Finecke sitt hopp till Trelleborgs kommunstyrelse och kommunfullmäktige:

Annons

– Nu återstår att se hur min ansökan hanteras i kommunstyrelsen och fullmäktige. Det här har varit en seg resa med tanke på att jag lämnade in min ansökan 1998. Det har varit ping-pong mellan Trelleborgs kommun och länsstyrelsen, kommenterar Dick von Blixen-Finecke, godsägare och initiativtagaren till de planerade vindkraftverken.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons