Annons

Klartecken för bygge av boende på Högalid

Ett nytt äldreboende på Högalid, som ger plats åt 40 lägenheter. Det förespråkar kommunstyrelsen.
Trelleborg • Publicerad 8 februari 2008
Gamla Högalidsgården ska rivas och ersättas med ett modernt äldreboende. Arkivbild: Claes Nyberg
Gamla Högalidsgården ska rivas och ersättas med ett modernt äldreboende. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Kommunstyrelsen stödjer förslaget att uppföra ett äldreboende på Högalid. Frågan ska ytterst avgöras av kommunfullmäktige. Men äldreboendet ska inte drivas som de andra boendena i kommunen om kommunstyrelsen får som den vill. En upphandlingsprocess ska inledas på två plan: dels ska en byggherre utses, som ska få köpa tomten och bygga huset med eget kapital, och sedan hyra ut lägenheterna. Och dels ska driften läggas ut på entreprenad. Men förslaget att låta boendet drivas i privat regi mötte först motstånd av oppositionsrådet Catherine Persson (s):

- Det är är jättebra att det byggs ett nytt boende och att det sker en upphandling av lokalen, säger oppositionsrådet som inte fick gehör för sitt yrkande att i stället utreda möjlighet att antingen driva det planerade boendet i kommunal regi eller som personalkooperativ. Därefter, när Persson inte fick stöd för utrednings-yrkandet, föreslog hon att det ska vara fullmäktige och inte vård- och omsorgsnämnden som ska bestämma kvalitetskriterierna för driften.

Annons

Efter begärd votering, när Catherine Persson föreslagit att fullmäktige ska bestämma boendets drift, blev det 6 röster mot 6. Alliansen fick därmed igenom sitt förslag med ordförande Bingsgårds utslagsröst.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons