Annons

”Klart vi ser allvarligt på kritiken”

Kommunstyrelsen har det politiska ansvaret och räddningstjänsten det praktiska. Men även kommundirektör Jonas Rosenkvist sitter med ett övergripande ansvar för säkerhetsfrågorna.
Trelleborg • Publicerad 30 december 2013
Lena Näslund (S), ordförande i revisionen.
Lena Näslund (S), ordförande i revisionen.Foto: 

– Det är klart att vi ser allvarligt på den kritik som vi fått från revisorerna. Mycket är kopplat till en personalneddragning som vi gjorde för några år sedan då det var meningen att en större del av ansvaret skulle läggas på de enskilda förvaltningarna. Men det verkar inte ha gått ut i alla verksamheter, säger Jonas Rosenkvist

Nu är dock personalstyrkan på väg att återställas till den gamla nivån igen. Kritiken mot att det saknas en säkerhetschef är enligt Jonas Rosenkvist en fråga om formulering.

Annons

– Räddningstjänstens chef har det ansvaret även om titeln inte står på hans visitkort.

Revisionsrapporten ligger nu hos kommunstyrelsen som beräknas ha ett yttrande klart till februari. Räddningschefen leder även en säkerhetsgrupp där han träffar tjänstemän från alla förvaltningar regelbundet. Även där kommer kritiken att tas upp.

– Vi har satt igång ett nytt samarbete kring säkerhetsfrågor vilket fungerade bra nu under den senaste stormen. Så därför tror och hoppas jag att det i praktiken fungerar klart bättre än i teorin, säger Jonas Rosenkvist.

Maria Sällberg
John Palm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons