Annons

Klart med ny kommunikationschef i kommunen

Johan Adolfsson heter Trelleborgs kommuns nya kommunikationschef. Han kommer närmast från motsvarande tjänst i Gävle kommun.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2019
Johan Adolfsson blir ny kommunikationschef i Trelleborgs kommun. Han tillträder tjänsten den första september.
Johan Adolfsson blir ny kommunikationschef i Trelleborgs kommun. Han tillträder tjänsten den första september.Foto: Trelleborgs kommun

Under våren har rekryteringen av ny kommunikationschef pågått sedan Ingrid Wall valt att lämna tjänsten. Nu är det klart att det blir Johan Adolfsson som blir hennes efterträdare. Han tillträder den första september.

– Rekryteringsprocessen har varit väldigt utmanande då det har varit ett stort antal mycket kompetenta sökanden. Samtidigt är det väldigt glädjande att Trelleborgs kommun attraherar så god chefskompetens, säger kommundirektör Fredrik Geijer i ett pressmeddelande.

Annons

Johan Adolfsson arbetar i dag som kommunikationschef i Gävle kommun. Att han nu har valt att söka sig till Sveriges sydligaste kommun har flera förklaringar:

– Jag uppfattar Trelleborg som en stad som verkligen vill framåt. Och inom kommunikation har ambitionsnivån och förväntningarna höjts avsevärt. Allt detta lockar mig. Samtidigt har jag känt att jag behöver en ny utmaning och den finns i Trelleborg. Att jag har släkt och vänner i Trelleborg och Skåne är så klart ett plus, säger han i pressmeddelandet.

– Trelleborg har ett bra läge, det är nära till allt och det är en trygg och vacker miljö att leva och verka i. Detta känner nog de flesta Trelleborgare till. En utmaning är att få fler att se Trelleborgs tydliga styrkor. Det behövs för att öka inflyttningen av talang och kompetens för att på så sätt skapa bra förutsättningar för företagarna att växa och därmed också en bra utveckling för samhället. En annan utmaning är att på samma sätt bidra till att locka investerare och kapital till Trelleborg, fortsätter han.

Fredrik Geijer är mycket nöjd med rekryteringen:

– Det är med en stor glädje som vi hälsar Johan välkommen, med sin mycket stora kompetens och erfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete inom offentlig verksamhet. Vi ser fram emot hans utveckling av kommunikationsarbetet, samt centraliseringen av kommunikationsresurserna som har påbörjats. Johans ankomst till Trelleborg kommer att stärka vår profil som en attraktiv kommun i framkant.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons