Annons

Klart för konstgräs i Vellinge

Gräsligt kul, tycker Vellinge IF som är glada över M-nämndens beslut att budgetera fyra miljoner kronor för att anlägga en konstgräsplan på Vanningens idrottsplats.
Trelleborg • Publicerad 19 september 2007

I Vellinge kommuns budget för nästa år finns en punkt som särskilt uppmuntrar Vellinge IF.

Föreningen ska få konstgräs på Vanningens idrottsplats.

Annons

Beskedet får Stefan Rask att bli på väldigt gott humör.

– Det här har vi hoppats på länge. Vår förening är verkligen i behov av konstgräs. Det innebär att vi i princip kan spela året runt. Dessutom kan ju Sundsgymnasiets elever använda planen när de har idrottslektion.

Beläggningen av konstgräs ska placeras på planen där det i dag är grus.

– Vi vet hur betydelsefullt detta är för föreningen, som tack vare konstgräset får möjlighet att spela i betydligt större utsträckning än tidigare, säger Carina Larsson (m), som är M-nämndens ordförande. Enligt ordföranden i Vellinge IF Stefan Rask innebär det efterlängtade konstgräset en klar skillnad, jämfört med i dag.

– Som det är i dag finns det inte en chans att knattelagen kan ha två träningar i veckan, säger Rask.

Vellinge IF är i dag den sjätte största fotbollsföreningen i Skåne.

– Vi är en klubb med ständigt ökat medlemsantal och vi växer så det knakar, särskilt underifrån, med många som är intresserad av att spela knattefotboll, säger Stefan Rask.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons