Klart för inflyttning i nytt hus

På fredag morgon flyttar de första hyresgästerna in i de nybyggda lägenheterna vid gamla tennishallen i Trelleborg. Alllehanda har tjuvkikat på nybygget.
Trelleborg • Publicerad 26 oktober 2005

I mitten av december förra året togs första spadtaget på fastigheten där den gamla tennishallen låg. På fredag klockan 06.00 får de första hyresgästerna tillträde till sina lägenheter i det första av husen som nu står färdigt.

– Vi fick en förfrågan från Skanska om vi var intresserade av att bygga på den här tomten, säger Bengt Nilsson, ägare av Alsingevallen.

Förslaget från Skanska omfattade 40 lägenheter men Alsingevallen lade till ytterligare två högst upp i varje hus.

Husen har byggts så att projektet ska kunna dra så stor nytta som möjligt av de räntebidrag som finns att tillgå. Det innebär att de största lägenheterna, 16 stycken treor, ligger på exakt 70 kvadratmeter. De gemensamma utrymmena är dessutom minimala.

Förutom treor rymmer husen även 24 stycken tvåor på 60 kvadrat plus fyra ettor på 54 kvadrat. Hyrorna ligger på 1050 kronor per kvadratmeter och år vilket innebär kostnader på mellan 3675 och 6125 kronor i månaden.

Alla lägenheter har varit uthyrda sedan början av sommaren och hälften av dem kommer efter önskemål att utrustas med inglasad balkong.

Bengt Nilsson visade under onsdagen runt i det första inflyttningsklara sexvåningshuset. Lägenheterna på de övre våningarna är ljusa med fin utsikt över Trelleborg. Helkaklade badrum och parkett genomgående i alla rum är standard. Hyresgästerna har kunnat välja till tvätt- och diskmaskin.

– Köksinredningen är från Polen. Tyvärr, man hade önskat att man kunde köra med något svenskt men det är för dyrt, säger Bengt Nilsson när han visar upp ett av köken.

Även badrumsdörrarna är producerade i Polen. Och de visar sig inte riktigt fungera ihop med svensk byggstandard. Dörren går inte att öppna fullt ut eftersom dörrlisten tar emot.

Det andra hyreshuset på Engelbrektsgatan kommer att vara inflyttningsklart i slutet av november.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.