Annons

Klart för E 6-bygge

Kammarrätten tar inte upp M J Erikssons överklagande av upphandlingen av E 6-utbyggnaden. Avtalet med Svevia är bindande från och med söndag 25 oktober och Vägverket vill ha igång bygget så snabbt som möjligt.
Trelleborg • Publicerad 23 oktober 2009
Foto: 

TRELLEBORG. – Det här är mycket glädjande, säger Stefan Engdahl, verksamhetschef på Vägverket väg. Nu ska vi se till att arbetet kan starta så snabbt som möjligt.

För en vecka sedan kom beskedet att länsrätten avslog M J Erikssons överklagande av upphandlingen av motorvägsbygget mellan Vellinge och Maglarp. Bolaget menade att det var fel att de inte fick vara med i den slutliga prövningen av anbuden på grund av att Vägverket ansåg att M J Eriksson inte kunde visa sig ha tillräcklig ekonomisk styrka bakom sitt anbud.

Annons

M J Eriksson överklagade till kammarrätten som redan på fredagen, efter endast en veckas betänketid, kom med sitt besked.

Kammarrätten meddelar inte prövningstillstånd och därför gäller länsrättens avgörande. Redan från och med söndag är avtalet mellan Vägverket och Svevia bindande, så rent teoretiskt skulle arbetet kunna starta redan på måndag.

– Nu har vi ju inte vetat hur lång tid det här skulle ta så vi är inte förberedda, men vi vill ha igång bygget så snart som möjligt, säger Stefan Engdahl.

Även av andra skäl är Stefan Engdahl nöjd med domen.

– Det här betyder ju att vi har gjort en korrekt upphandling. Det är viktigt för oss att få kvitto på det. Vi handlar ju upp många stora projekt.

Även kommunalrådet i Trelleborg Ulf Bingsgård (M) är glad och lättad över beskedet.

– Nu gäller det bara att besluta om en dag för ett första spadtag, säger han. Så att vi äntligen kan få motorvägen.

M J Eriksson har en sista chans att överklaga till regeringsrätten före söndagen, men det är svårt att tro att det kan leda till någon framgång efter att kammarrätten så snabbt avfärdat överklagandet.

– Det är nog bäst för entreprenören att ge upp det här och sikta in sig på andra upphandlingar istället. Beskedet från domstolarna är ju helt klart, säger Ulf Bingsgård.

M J Erikssons juridiska ombud Anders Nilsson vill inte uttala sig om bolaget planerar att överklaga till regeringsrätten också.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons