Annons

Klart för centrala bostäder

I november rivs Tryckarehusen och ger plats till två bostadshus med 75 lägenheter. Det omtalade bygget på de delvis förfallna tomterna bakom Rådhuset rycker allt närmare.
Trelleborg • Publicerad 9 oktober 2006
Längs Hamngatan ska de två höghusen torna upp sig. Här ska 75 bostadsrätter samsas med butiker i markplan. Lägenheterna får balkonger, eller högst upp terrasser. SKISS: METRO ARKITEKTER
Längs Hamngatan ska de två höghusen torna upp sig. Här ska 75 bostadsrätter samsas med butiker i markplan. Lägenheterna får balkonger, eller högst upp terrasser. SKISS: METRO ARKITEKTERFoto: 

På torsdagen godkände Trelleborgs kommunstyrelse köpekontraktet med HSB för de tre fastigheter som HSB ska köpa in för 11, 76 miljoner kronor.

Kommunstyrelsen har också beslutat att lägga 1,44 miljoner kronor på att anlägga en genomfartsväg samt in- och utfartsväg till bostadshusen. Gatan kommer att ha tillfart från Kontinentgatan och utrustas med vändplats.

Annons

Tillträdesdagen för HSB är enligt köpekontraktet den 1 november och någon gång under november kommer rivningen av husen att utföras. En rivning som är fritt fram att genomföra eftersom det inte längre finns någon verksamhet i de båda husen.

– HSB vill komma igång med rivningen så fort som möjligt, säger Trelleborgs kommundirektör Rutger Persson som tror att bygget kan stå färdigt under 2008.

De två husen ska bli sju respektive åtta våningar höga och rymma 75 bostadsrätter fördelade på tvåor, treor och fyror. I bottenplanet blir det plats för butiker och i källaren ett parkeringsplan. Flera av de nuvarande parkeringsplatserna på kommunhusets baksida kommer att försvinna. Därför diskuterar kommunen och HSB möjligheten att tillhandahålla p-platser för allmänheten i huset, förutom boendeparkeringar.

– Det finns ett större parkeringsbehov i kvarteret och vi försöker hitta lösningar på det, säger Rutger Persson.

De kommunanställda som har behov av bil i tjänsten ska ges möjlighet att parkera i huset genom ett avtal mellan kommunen och HSB.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons