Annons

Klart för bygge på sockerbrukstomten

Nu kan Trelleborgshem på allvar börja planera för lägenheter på gamla sockerbrukstomten vid Bryggaregatan. Det sista hindret för den nya detaljplanen är nu undanröjt.
Trelleborg • Publicerad 24 september 2013
Fyra höghus med mellan sex och åtta våningar planeras på sockerbrukstomten.
Fyra höghus med mellan sex och åtta våningar planeras på sockerbrukstomten.Foto: 

– Det är en glädjens dag, säger Pia Jönsson, vd för Trelleborgshem.

Grannar kring det planerade bygget på kvarteret Betan har länge gjort högljutt motstånd mot planerna och överklagat ända till Mark- och miljööverdomstolen. Men nu har beskedet kommit: Domstolen avslår överklagandet och ger klartecken till detaljplanen.

Annons

Söka bygglov

Trelleborgshem kan nu lämna in en ansökan om bygglov.

– Vi kommer att lyfta upp ärendet i styrelsen igen i november. Det har gått några år sedan det först var uppe, så vi ska diskutera i fall det är läge att göra några förändringar i de planer vi hade då, säger Pia Jönsson.

Klart är i alla fall att det blir fyra hus med mellan sex och åtta våningsplan i varje. Men hur lägenheterna kommer att se ut ska alltså diskuteras igen.

– Vi ska titta på vilket behov som finns och kolla vad som efterfrågas i vår bostadskö. Det som många efterfrågar i dag är mer yteffektiva bostäder där man får en lägre kostnad per lägenhet. Just nu är trycket störst på tvårumslägenheter, säger hon.

250 intresserade

I slutet av maj var antalet bostadssökande i Trelleborgshems kö 2 200 personer.

Bara på årets fem första månader registrerades 250 nya intresseanmälningar i kön.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons