Annons

Klagstorpsbo vill ha fristad för författare

En Klagstorpsbo föreslår i ett medborgarförslag att Trelleborg blir den sjunde staden i Sverige som blir så kallad författarfristad, vilket innebär att man i två år erbjuder en fristad åt någon författare, dramatiker eller journalist som är förföljd eller hotad.
Trelleborg • Publicerad 21 oktober 2013

Under den tiden kan den förföljde leva och fortsätta att arbeta med sitt skrivande i trygghet, skriver Klagstorpsbon. Han menar att kommunen borde ställa upp på detta i solidaritetens namn, samtidigt som det skulle vara en ”välkommen förstärkning av Trelleborgs kulturliv”.

Fristadsprogrammet administreras av Icorn, ett internationellt nätverk som arbetar för att stärka yttrandefriheten. Det finns ett 40-tal fristäder runt om i världen, varav sex i Sverige, den närmaste i Malmö.

Louise Löfgren
Skånemedia
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons