Annons

Klagstorpsbo åtalas för mord – skulle även ta sitt eget liv

En äldre man från Klagstorp åtalas nu för mord på sin sambo. Enligt åklagaren ska han ha skurit kvinnan i ena armen och därefter försökt ta sitt eget liv.
Klagstorp • Publicerad 4 april 2019 • Uppdaterad 5 april 2019
Polisen spärrade direkt av parets bostad i Klagstorp.Foto: Tomas Nyberg

Det var den 18 oktober förra året som mannen larmade polis från parets gemensamma bostad och uppgav att en kvinna var död. En polispatrull skickades till platsen och mannen greps. Bostaden spärrades av och man inledde genast en teknisk undersökning.

– Han har skurit henne i handleden med en kniv och hon har förblött av skadan, säger kammaråklagare Mathias Larsson som lämnade in en stämningsansökan till Ystads tingsrätt på torsdagen.

Annons

Han uppger att mannen sagt att det varit ett gemensamt beslut att han först skulle skära kvinnan och därefter göra samma sak på sig själv. Bakgrunden ska ha varit att kvinnan var svårt sjuk.

– Men han har inte förmått sig att skära sig själv tillräckligt djupt. I stället ringer han till polisen och uppger att kvinnan ligger död i hemmet, fortsätter Mathias Larsson.

Trots mannens erkännande har polisen gjort en omfattande utredning.

– Allting ger stöd åt att det gått till som han säger. Och han har erkänt från början. Han inser nu att det inte blev så bra, säger Mathias Larsson.

Mannen är närmare 90 år gammal men led inte, enligt den undersökning som gjorts, av någon allvarlig psykisk störning vid mordet.

Mannen har suttit häktad sedan den 20 oktober. Rättegång beräknas hållas inom cirka två veckor.

Vilket straff åklagare Mathias Larsson tänker yrka på vill han inte uppge i nuläget.

– Det vet jag inte riktigt än utan det kommer jag att presentera vid förhandlingen i tingsrätten. Men han lider inte av någon allvarlig psykisk störning så det är inte aktuellt med rättspsykiatrisk vård, säger han.

Den åtalade mannens advokat Anders Refthammar vill inte kommentera åtalet.

– Jag vet bara att det har lämnats in. Men jag har inte sett det, säger han.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons