Annons

Klagstorp får busslinje

En ny busslinje kan starta på försök i höst mellan Trelleborg och Klagstorp.Boende i de östra kommundelarna ska kunna komma hem även efter en kvällsmiddag i Malmö.
Trelleborg • Publicerad 31 maj 2002

En trafiköversyn av regionaltrafik, närtrafik, färdtjänst, sjukresor och skoltrafik i Trelleborgs kommun har gjorts på uppdrag av kommunen och Skånetrafiken. Ett troligt resultat, om kommunen och Skånetrafiken kan komma överens ekonomiskt, är att det i höst startas en busslinje mellan Klagstorp och Trelleborg på försök. - Vi är beredda att ta kostnaden, säger kommunalrådet i Trelleborg Egil Ahl (s). Vi tycker att det är angeläget att Klagstorpsområdet får bättre förbindelser. Meningen är att det ska bli en busslinje som går cirka en gång i timmen, men bara om någon har beställt den. För den som vill arbetspendla med bussen ska det gå bra att beställa för längre tid. Vidare ska resenärerna via kompletteringstrafik med taxi också kunna ta sig kollektivt mellan bostaden och Klagstorp. Busslinjens tider ska anpassas till buss 146 i Trelleborg för den som vill fortsätta in till Malmö. -Även en kvällstur från Malmö finns i planerna, förklarar kommundirektören i Trelleborg Rutger Persson, en tur som enligt förslaget går därifrån vid 21 och är framme i Klagstorp vid 22. Då ska resenären även kunna ha vidare förbindelse med närtrafik-taxi till bostaden. I första hand gäller det ett försök på ett år, men om det slår väl ut kommer busslinjen att permanentas.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons