Annons

Klagomål på lekplats

Bostadsrättsföreningarna Änghög och Drivhuset i norra delen av Trelleborg vill ha bättre skötsel och underhåll av lekplatsen men är nöjda med hur kommunen åtgärdat grönområdet.
Trelleborg • Publicerad 4 september 2002

Det var efter att föreningarna i början av året skrivit till kommunen och klagat på skötseln av lekplatsen och grönområdet som parkavdelningen åtgärdade grönområdet. - Våra föreningar gladde oss oerhört åt att ni tog vår skrivelse på allvar och därmed lade ner ett gediget arbete med att åtgärda vårt grönområde, skriver föreningarna i ett nytt brev till kommunen. Tyvärr kan vi inte glädja oss åt insatserna gällande lekplatsen. Enligt föreningarnas brev består förbättringarna på lekplatsen endast av en järnbåge vid gungställningens ena sida. I sitt brev pekar föreningarna bland annat på den undersökning som nyligen kom om att många barn skadas varje år på lekplatser och att tre av fyra lekplatser har brister. Föreningarna påpekar också att flera katter nyttjar lekplatsen för sina behov och menar att det inte kan accepteras. Föreningarna hoppas nu att det nya brevet ska förmå kommunen att göra mer för att förbättra lekplatsen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons