Klagomål på hundbajs vid SJ

Hundägare får hård kritik för att de inte städar efter sig och sina hundar på gräsplanen vid SJ:s parkering. Nu uppmanas kommunen att ta tag i saken.
Trelleborg • Publicerad 17 januari 2002

- Man kan knappt sätta ner sina fötter på gräsplanen utan att trampa på en "skit". Vi ser dagligen hundägare utan ansvar som rastar sina hundar på gräsplanen mellan SJ:s parkering och gatan.

Det skriver en person som arbetar på ett kontor på Järnvägsgatan i Trelleborg i ett brev till Kommunal teknik.

Enligt brevskrivaren syns det varje dag hur hundägare rastar sina hundar på gräsplanen utan att plocka upp det som hundarna lämnar efter sig.

Brevskrivaren anser att det handlar om en sanitär olägenhet.

- Jag kan bara gissa hur det skulle lukta om det var vår eller sommar, skriver han.

Brevskrivaren menar att gräsplanen är så full av lämningar att det är svårt att gå över den utan få skorna nedsmutsade.

Enligt brevet har ingen besökare till kontoret undgått att trampa i hundlämningarna när de genat över gräsplätten i mörkret efter att ha parkerat på SJ:s parkering.

- Jag ber ödmjukast om att att kommunen rensar upp, sätter upp en hundlatrin samt ett anslag om att det är ett måste att plocka upp bajset efter sina fyrfota vänner, skriver den klagande i sitt brev.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.