Annons

Klagar på ökad trafik

Ett par som bor på Stavstensudde skriver till kommunen och klagar på den ökade trafiken på väg 511 från Maglarsrondellen förbi den rivna kyrkan till Skåre.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2014

Enligt brevet har trafiken ökat markant på den senaste tiden. Paret undrar vad som har hänt med den planerade nya vägen från rondellen till Skåre och varför det inte finns någon övergång för gående och cyklister vid Maglarpsrondellen. Dessutom menar paret att hastighetsgränsen på 70 kilometer i timmen är för hög för vägens standard.

När det gäller den nya vägen som planerade mellan rondellen och Skåre är det Trafikverket som sagt nej, till kommunens stora besvikelse. Trafikverket stoppade projektet trots långt framskjutna planer, där det till och med fanns underskrivna avtal om finansieringen.

Annons

Det har också försenat utbyggnaden av en cykelväg västerut mot Kämpinge från Trelleborg. I juni i år antog dock kommunfullmäktige en detaljplan som ska göra det möjligt att bygga en gång- och cykelbro över E 6 vid rondellen.

När det gäller hastighetsbegränsningen på väg 511 är det länsstyrelsen som beslutar tillsammans med Trafikverket.

Jonas Jakobsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons