Annons
Idén att arrangera klädbytesdagar i ordets rätta bemärkelse har spridit sig över landet i takt med att intresset för återbruk och vintagemode har ökat. I morgon ges trelleborgarna möjligheten att lämna in några gamla plagg och sedan hämta ut lika många begagnade.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2010
Josefin Holmberg och Ingrid Malmström hyllar vintage, eller second-handmodet. Nu arrangerar de en klädbytardag i Trelleborg. Den som vågar chansa kan lämna in upp till fem klädesplagg och hoppas på att hitta nya som passar bättre.
Josefin Holmberg och Ingrid Malmström hyllar vintage, eller second-handmodet. Nu arrangerar de en klädbytardag i Trelleborg. Den som vågar chansa kan lämna in upp till fem klädesplagg och hoppas på att hitta nya som passar bättre.Foto: 

Felköp som blivit hängande i garderoben eller kläder som med tiden blivit för små - eller för stora. I morgon kan man enkelt göra sig av med upp till fem plagg och sedan hämta ut motsvarande antal som någon annan lämnat in.

Bakom klädbytardagen står Studieförbundet vuxenskolan tillsammans med Ingrid Malmström som driver Ingrids ateljé. Det var också hon som kläckte idén.

Annons

– Det ligger lite i tiden med återbruk, vintage och miljötänkande, säger Ingrid Malmström som fick med Josefin Holmberg på Studieförbundet Vuxenskolan på idén.

– Konceptet har funnits i Malmö innan och varit väldigt populärt. Vi gör en liten chansning och provar detta konceptet i Trelleborg, så får vi se om det funkar, säger Josefin Holmberg.

Har man klädesplagg som man vill byta så kan man lämna in max fem plagg i vuxenstorlek i Vuxenskolans lokaler på CB Friisgatan 1. Ett kvitto visar hur många plagg man lämnat in. Kvittot visar man sedan upp som biljett för att få hämta motsvarande antal plagg. Några garantier för att man verkligen hittar något plagg som passar ges inte.

– Nej, vi lämnar såklart inga garantier, säger Josefin Holmberg.

Ingrid Malmström som bland annat håller kurser i hur man syr om kläder tipsar om att man ju alltid kan sy om och piffa upp sina plagg.

– Jag har haft kurser i återbruk och det finns ett stort intresse för vintage, säger hon.

Martin Strandberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons