Annons

Kinnunen debuterar som fotograf

Markus Kinnunen är känd för trelleborgarna som revyartist, musiker och poet. Men det är först nu han hittat sitt rätta uttryck, som bildkonstnär.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2005
En av Markus bilder på Victor Håkansson. BILD: MARKUS KINNUNEN
En av Markus bilder på Victor Håkansson. BILD: MARKUS KINNUNENFoto: 

På musikaffären Musik & konst på Spångatan i Malmö pågår just nu, och fram till den 9 december, Markus Kinnunens första fotoutställning. Det är bilder på gitarristen Victor Håkansson från The Culture In Memoriam.

– Egentligen är det en del av en fotoserie jag jobbat med sedan i maj, berättar Markus Kinnunen.

Annons

– Jag som alla andra fotografer har förstås varit ute och letat miljöer och konstiga hus. Men det visade sig att jag hade min miljö hemma. Alltihop är taget i min soffa. Det är porträtt både på människor jag känner och inte känner.

Fotograferat har han gjort "sedan urminnes tider", men det är först nu han insett att bilden hädanefter ska bli hans musik.

– Jag har hela tiden sökt efter mitt uttrycksmedel, och sysslat med teater, musik och poesi, berättar Markus. Nu har jag hittat precis vad jag vill göra med fotot.

– De andra uttrycksmedlen ger mig inte lika mycket längre, och jag funderar på att lägga av med dem. Men jag ska vara med i Trellleborgsrevyns nyårsrevy, så långt är det bestämt.

Tanken bakom bilderna är oviktig, säger Markus, men sträcker sig till att han vill skapa ytor och bilder som lever sitt eget liv.

Att utställningsdebuten sker i en musikaffär i Malmö motiverar Markus Kinnunen med att det helt enkelt är en mysig liten affär han brukar gå förbi.

– Det är ett test för att se hur det känns att visa sina bilder, berättar han. Och det känns rätt så utlämnande, som alltid när man visar upp något nytt.

Av den anledningen tänker han vänta innan han ställer ut i hemstaden Trelleborg. Men han håller på och drar i trådar för att få till en större utställning på något galleri eller café i Malmö.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons