GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kim Walls mördare döms efter dramatisk flykt

Livstidsfången Peter Madsen, tidigare dömd för mordet på journalisten Kim Wall från Gislövs strandmark, döms nu till ett år och nio månaders fängelse för flykten från Herstedvesters fängelse, rapporterar flera danska medier.
Peter Madsen omringades av polis cirka 500 meter från fängelset efter flyktförsöket den 20 oktober i fjor.
Peter Madsen omringades av polis cirka 500 meter från fängelset efter flyktförsöket den 20 oktober i fjor.
Foto: Nils Meilvang

Under flykten den 20 oktober förra året tog Peter Madsen en fängselsepsykolog som gisslan, hotade poliser och fängelsevakter, samt försökte kapa en bil. Han använde en pistolattrapp och en bombtatrapp.

– Det är ovanligt grovt vad du har utsatt andra människor för, sa domare Martin Broms i samband med domen enligt tidningen Politiken.

Peter Madsen har erkänt sig skyldig till flykten och har accepterat tisdagens dom.

I domstolen förklarade Madsen att han redan i mars 2019 bestämde sig för att planera en flykt eftersom han ansåg att livstidsfångar levde under dåliga förhållanden, rapporterar Extra Bladet.

Läs mer