Annons

Kim Wall får namnge nytt pågatåg

Skånetrafiken presenterar nu namnen på 19 nya pågatåg. Ett av dessa kommer att döpas till Kim Wall. ”Det känns jättebra”, säger hennes mamma Ingrid Wall.
Trelleborg • Publicerad 11 april 2019 • Uppdaterad 12 april 2019
Kim Wall kommer få namnge ett av Skånetrafikens nya pågatåg.
Kim Wall kommer få namnge ett av Skånetrafikens nya pågatåg.Foto: Tomas Nyberg

På torsdagen presenterades 19 nytillverkade pågatåg som ska trafikera de skånska järnvägarna. Alla tågen har fått namn efter skåningar som enligt Skånetrafiken ”har gjort avtryck”.

Kriterierna när ett pågatåg ska namnges är bland annat att det ska vara en person med skånsk anknytning som har haft betydelse för Skåne inom det område som de har verkat. Det ska vara en icke levande person men kan även vara en fiktiv person.

Annons

För Kim Walls föräldrar känns det som en fin hyllning att deras dotter nu får ge namn åt ett tåg.

– Hon har åkt så oerhört mycket buss och tåg. Det är något som hon skulle sätta stort värde på. Det är fantastiskt fint och en stor ära. Och så är hon i så otroligt fint sällskap, säger Ingrid Wall.

Bland de andra 18 namnen finns flera som har anknytning till Trelleborg: fotbollsspelaren Lasse Larsson, premiärlejonet Alice Timander, konstnären Nell Walden och vikingahövdingen Harald Blåtand.

Det tåg som ska döpas efter Kim Wall är ännu inte målat men när det väl är klart och kommer rullandes till Trelleborg vill Ingrid Wall att det uppmärksammas.

– Det blir lite speciellt när det kommer hit, säger hon.

Att namnet kommer att sitta på ett tåg tror hon kommer att skapa nyfikenhet på vem dottern var.

– Vi vill att hennes minne ska hållas vid liv och detta är ett sätt. Jag blev väldigt glad när de hörde av sig. Jag blev inte helt förvånad men trodde att det skulle dröja längre innan det skulle bli aktuellt, fortsätter Ingrid Wall.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons