Annons

Killarna dominerar på planen – i år också

Årets fotbollsskola är igång. Gemensamt för deltagarna i Gislövs IF:s sommarträning är att de flesta redan i spelar i ett lag. Och att de är killar.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2009
Foto: 
Elias Granberg tycker att fotbollsskolan är roligare än den vanliga träningen.
Elias Granberg tycker att fotbollsskolan är roligare än den vanliga träningen.Foto: 
Calle Larsson och Carl Carlqvist är lagkompisar.
Calle Larsson och Carl Carlqvist är lagkompisar.Foto: 
Foto: 
Ludvig Magnusson och Alexander Simonsson tar en paus.
Ludvig Magnusson och Alexander Simonsson tar en paus.Foto: 

GISLÖV. I år har Gislövs IF 80 anmälda deltagare, vilket är något färre än i fjor. Blivande fotbollsproffs i åldrarna sju till elva år är välkomna, men det är mest killar som dykt upp.

– Vi har några tjejer, men de har blivit färre och färre varje år, säger Anders Spetz som varit ansvarig för fotbollsskolan de senaste fem åren.

Annons

Åtta ungdomsledare i åldrarna 13 till 18 år har hand om undervisningen. Även bland dem är det killarna som dominerar.

– Jag tror att det är för att tjejerna inte vill spela med killar. Så var det i alla fall när jag var liten, säger 18-åriga Emelie Green som tillsammans med jämngamla Lotta Laneryd ansvarar för en grupp.

De har båda spelat fotboll sedan de var små. I år tvingades de byta klubb, från Gislövs IF till FC Trelleborg, eftersom damlaget i Gislöv lades ner när spelarna blev för få.

Nästan alla som är med i fotbollsskolan verkar tycka att det är roligare än den vanliga lagträningen. Roligare övningar och mer skott- och straffläggningsövning är några av anledningarna. 13-åriga Anders Mousten och Fredrik Lindberg som vanligtvis spelar i Gislövs IF och som hoppat in som tränare den här veckan ser också fördelar.

– Vi har själva satt ihop vilka övningar de ska göra. Det blir mindre löpning än vad vår tränare ger oss, för det är tråkigast, säger Fredrik Lindberg.

Fotbollsskolan pågår till och med torsdag och är en del av Svenska landslagets fotbollsskola. Den innehåller övningar, turneringar och mycket lek för de yngsta. På tisdagen hälsar räddningstjänsten på.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons