Annons

Killar ryckte ut till tjejer i nöd

De två 17-åriga tjejerna var ett par hundra meter från hamnen när ett stag brast och deras segelbåt kapsejsade. I land såg Pontus Renmarker, Robin Jonsson och Gustav Lindqvist vad som hände och ryckte ut med motorbåten.
Trelleborg • Publicerad 25 juni 2009
Foto: 
Pontus Renmarker, Robin Jonsson och Gustav Lindqvist stack ut med motorbåten när två 17-åriga tjejer på vattnet fick problem i blåsten.
Pontus Renmarker, Robin Jonsson och Gustav Lindqvist stack ut med motorbåten när två 17-åriga tjejer på vattnet fick problem i blåsten.Foto: 

GISLÖVS LÄGE. – Vinden hade ökat hela eftermiddagen och när de var ute blåste det nordlig vind och var byigt. Vi såg att de hade problem, säger Pontus Renmarker.

Killarna såg att tjejerna flera gånger försökte resa båten, men misslyckades. När killarna kom fram låg tjejerna i vattnet, men det var ingen fara med dem.

Annons

– De låg och skrattade, säger Pontus Renmarker.

Under tiden som tjejerna kravlade upp på båten ringde killarna till Sjöräddningssällskapet, men då hade redan mamman till en av tjejerna larmat. Killarna sköt också upp ett nödbloss, som Sjöräddningssällskapet dock inte såg. Men efter en stund kom båten fram, tog hand om tjejerna och deras båt och förde dem till hamnen i Trelleborg.

Även om situationen hade kunnat bli allvarlig var det aldrig någon fara för tjejerna ute på vattnet. Det menar Christer Berg på Sjöräddningssällskapet.

– De var klädda efter vädret och hade både flytvästar och seglarbyxor, säger Christer Berg.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons