Annons

Kenny Bräck till Falsterbo Classic

Kenny Bräck blir slagen av Stefan Sauk på mållinjen med en framvagns marginal. Det låter som en motorentusiasts feberdröm men det kan bli verklighet i årets upplaga av Falsterbo classic.
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2006
Ferrari ställer upp i Falsterbo Classic med sin FXX-modell, endast tillverkad i 29 exemplar. Bild: Falsterbo Classic and sportscar show
Ferrari ställer upp i Falsterbo Classic med sin FXX-modell, endast tillverkad i 29 exemplar. Bild: Falsterbo Classic and sportscar showFoto: 

Namnkunniga förare har det varit gott om i Falsterbo classic och i år ställer Indy 500-föraren Kenny Bräck upp. Han kommer att fajtas med namn som Stefan Sauk, Tomas Fogdö, Hans Simonsson och Peter "Poker" Wallenberg.

– Ätt Kenny Bräck kommer tycker vi är så kul att... vi inte vet vad vi ska ta oss till nästan, säger Falsterbo Classics marknadsansvarige Jonas Nilsson.

Annons

Han berättar att sprintloppet precis som förra året går av stapeln i Falsterbos stadskärna, gatorna kommer att spärras av och läktarna kommer i år att vara fler och större än tidigare. Men nytt för i år är att även utställningsområdet är förlagt till centrum.

– Framförallt blir det enklare och mer tillgängligt. Det är en bättre inramning i det lilla formatet och bilarna hamnar i sin rätta miljö, säger Jonas Nilsson.

Inför utställningen plockas betongbarriärer och läktare bort och bilklubbar och motorentusiaster får möjlighet att visa upp sina kärror.

Tävlingen går i år av stapeln den 21 till 23 juli och det här är fjärde året som loppet arrangeras.

Tävlingsledningen betonar att evenemanget i första hand inte är frågan om en tävling, även om en vinnare kommer att koras. Det handlar i stället om underhållning och uppvisning. Därför blandas klassiska äldre skönheter med vindsnabba vrålåk. Ferrari ställer upp med sin FXX-modell, endast tillverkad i 29 exemplar. Den får konkurrens av bland annat Porsches 911 GT3 Cup.

Sprintracet kommer att få lite extra krydda i år genom att man inför moment som förar- och däckbyte. Vissa klasser genomförs dessutom som en stafett.

Att tävlingen körs i Falsterbos centrum innebär en viss säkerhetsrisk men Jonas Nilsson försäkrar att allting är under kontroll.

– Säkerheten är oerhört viktig, det får bara inte hända någonting. Vi kommer att bygga 400 meter betongbarriärer för att förvissa oss om att säkerheten ska vara stor. Det vill jag understryka att evenemanget inte har tagit några genvägar utan vi bygger banan i linjen med Svenska motorsportförbundets banbesiktningsmän.

Paul Torstensson

0410-54569

paul.torstensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons