Annons

Kebabföretag på väg etableras i Trelleborg

En köttgrossist och kebabfabrik håller på att etablera sig i Trelleborg. Musa Göc planerar att fördubbla sin verksamhet och förhoppningsvis kunna nyanställa sju personer.
Trelleborg • Publicerad 1 april 2005

Företaget Bazar Kött och kebab produktion AB har i dag sin verksamhet i Skurup. Men ägaren, Musa Göc, är sedan några år bosatt i Trelleborg och nu tänker han även flytta sitt företag till kommunen.

– Jag tycker om Trelleborg och nu ska vi satsa här, säger Musa Göc. För ett par år sedan köpte Musa Göc en fastighet på Hallasvängen, tidigare Mekonomens lokaler. Nu håller han på att bygga om så att de passar för den kommande verksamheten.

Annons

En ansökan har lämnats in till byggnadsnämnden för att få den aktuella fastigheten godkänd för den här typen av livsmedelsverksamhet. Företaget har även lämnat in en ansökan om godkännande av livsmedelslokal till miljöförvaltningen.

Företaget köper in kött som marineras och träs upp på spett till kebab. Kunderna finns i hela Skåne.

– Vi säljer till restauranger och till grossister. Och samtidigt ska vi fungera som köttgrossist själva, säger Musa Göc.

I väntan på de nödvändiga tillstånden bygger Musa Göc om lokalerna uppe på Hallasvängen. De omfattar 500 kvadratmeter fördelat på frys- och kylrum, produktionslokal, packning, förråd, varumottagning och personalutrymmen.

I dag jobbar åtta personer på företaget i Skurup. Men efter flytten till Trelleborg räknar Musa Göc med att verksamheten ska växa.

– Det ska gå sakta men säkert men vi ska fördubbla verksamheten med minst sju nyanställda, hoppas Musa Göc.

Förhoppningen är att kunna starta upp verksamheten i Trelleborg om ett par månader.

Magnus Aspegren

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons