Annons

Kd-nej till Tommarpsplaner

Trelleborg • Publicerad 28 november 2005

Jan-Erik Larsson (kd), ersättare i kommunfullmäktige i Trelleborg, säger nej till planerna på att bygga ut med bostäder i Tommarp.

Enligt Jan-Erik Larsson är det inte lämpligt eftersom det redan finns en verksamhet i närheten av det planerade bostadsområdet.

Annons

"Tyvärr har det blivit så på andra planerade att bostadsområden omringat företagsområden" skriver han i sitt yttrande till byggnadsnämnden.

Enligt Jan-Erik Larsson finns det stor risk att verksamheten på området ska störa bostäderna. Han hänvisar bland annat till ökande buller, ökad tung trafik och ökad miljöbelastning.

Han menar också att det finns risk för att verksamheten får så stora krav på sig att man tvingas flytta.

En annan viktig faktor till att han säger nej till planerna är att det inte finns en säker gång- och cykelväg mellan Skegrie och Trelleborg.

Även en familj som bor i Tommarp skriver till byggnadsnämnden och uttrycker bland annat oro för att bymiljön ska förvanskas av de nya byggnaderna. Familjen vill inte heller ha någon mer belysning som kan störa utsikten mot stjärnorna på himlen.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons