Annons

Kd i Trelleborg vill ha Hägglund

Kristdemokraterna i Trelleborg vill att Göran Hägglund efterträder Alf Svensson. Det står klart efter det att kd:s lokalavdelning haft omröstning.
Trelleborg • Publicerad 18 februari 2004

- Mats Odell var också väldigt populär när vi gjorde vår nominering. Med snäv mariginal föll valet dock på Göran Hägglund. Han är en ung kraft och trots sin ringa ålder - 44 år - har han hunnit med mycket inom kristdemokraterna. Han kunnig och kvicktänkt, anser Åke Svensson, som varit ordförande i Trelleborgs kd-krets sedan 1967. Först 3 april då partiet har ett extra riksting i Stockholm står det klart vem som blir kristdemokraternas nya partiledare. Partistyrelsens valvberedning föreslår Göran Hägglund. Mats Odell, som varit aktiv i politiken under många år har också varit en het kandidat till posten. - Jag har inget emot Mats Odell. Han är erfaren och är ett säkert kort. Vi har förresten varit lekkamrater. Men Hägglund väger tyngst som kandidat till partiledarposten. Vad jag inte kan förstå är att Maria Larsson finns med i diskussionerna på nytt. Jag tycker det tjatas för mycket om henne. Hon har ju avböjt tidigare, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons