Annons

Katter kan ha stängts inne i husgrunden

Istället för att ta hand om de herrelösa katterna på Fagerängen har Trelleborgshem satt igen alla ventilationshål på området.
Trelleborg • Publicerad 28 december 2011
Gullmaj Sjöberg är rädd att hemlösa katter har blivit innestängda i husgrunderna när Trelleborgshem lät sätta igen ventilationshålen på Fagerängen.
Gullmaj Sjöberg är rädd att hemlösa katter har blivit innestängda i husgrunderna när Trelleborgshem lät sätta igen ventilationshålen på Fagerängen.Foto: Tom Wall
Foto: Tom Wall

Det menar Gullmaj Sjöberg. Tillsammans med en kollega har hon sedan februari försökt hitta nya hem åt ett flertal hemlösa katter på Fagerängen.

– Vi har tagit in 30 katter och ordnat nya hem åt dem, bland annat med hjälp av Kattjouren, säger Gullmaj Sjöberg.

Annons

Hon uppskattar att ett 20-tal katter finns kvar på området och hade räknat med att kunna ge samtliga nya hem under vintern. Därför var det med förskräckelse hon konstaterade att Trelleborgshem i förra veckan hade låtit sätta igen ventilationshålen i alla husgrunder på området.

– Katterna har ju sökt skydd där. Nu saknar vi flera katter. Trelleborgshem säger att de har sökt igenom alla grunder innan de satte igen hålen, men det tvivlar jag på.

Kan det inte vara någon annan som tagit hand om de försvunna katterna?

– Nej, inte en chans att någon har kunnat fånga in så skygga katter, säger Gullmaj Sjöberg.

Hon visste, genom områdets vaktmästare, att en sanering av samtliga husgrunder var planerad, men hade hoppats att den skulle göras först efter vintern. På så sätt hade hon och hennes kollega hunnit hitta nya hem till samtliga katter på området.

Gullmaj Sjöberg vill att Trelleborgshem ska öppna hålen igen.

– I alla fall minst ett i varje hus så att de katter som eventuellt är kvar där inne kan ta sig ut, säger hon.

Enligt det ideella nätverket Kattjouren finns det många hyresvärdar i landet som valt att samarbeta med de som räddar hemlösa katter, bland annat genom att kastrera katterna.

Läs mer:

Trelleborgshem: "Så är det absolut inte"

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons