Annons

Katt saknas efter lägenhetsinbrott

Tjuven tog sig in genom balkongdörren när lägenhetsinnehavarna på Stavstensvägen låg och sov. En man som bor i lägenheten har anmält två plånböcker och en mobiltelefon stulna och en katt försvunnen efter inbrottet under natten till torsdag.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2002

Det har i sommar inträffat flera liknande brott med tjuvar som tagit sig in via fönster och balkongdörrar som stått på glänt i värmen, flera av dem just på Stavstensvägen. Inbrottstjuvarna brukar plocka åt sig värdefulla grejer som ligger framme. Polisen uppmanar nu människor att vara försiktiga med att ha fönster och balkongdörrar öppna på nätterna. - Det är på pass med en varning eftersom dessa inbrott har inträffat flera gånger i värmen. Det är ett otäckt brott eftersom folk ligger och sover och är hemma när förövarna slår till, säger Carl-Erik Borgquist vid Trelleborgspolisen. Det var efter klockan halvett under natten till torsdagen som den objudna gästen tog sig in genom en öppen balkongdörr på andra våningen. Tjuven eller tjuvarna letade igenom kläder och byråer. Förmodligen har detta inte uppskattats av familjens katt som gett ljud ifrån sig och blivit utslängd. De två plånböckerna hittades utanför lägenheten, tomma på värdesaker. Men katten var fortfarande försvunnen på torsdagen. Den är svart och saknas av ägarna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons