Annons

Katt räddades efter brand

(Uppdaterad 13.26) En 20-årig kvinna och hennes katt klarade sig oskadda ur en lägenhetsbrand på Östergatan natten mot onsdagen.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2009
Räddningstjänsten räddade en katt efter branden på Östergatan. Ingen person skadades. Foto: Patrick Persson
Räddningstjänsten räddade en katt efter branden på Östergatan. Ingen person skadades. Foto: Patrick PerssonFoto: 

Klockan 01.45 på onsdagen fick räddningstjänsten larm om branden i lägenheten. Lägenhetsinnehavaren tog sig själv ut och öppnade för räddningstjänsten, men rökdykare fick gå in i lägenheten och rädda en katt som fanns kvar.

– Kvinnan i lägenheten hade legat och sovit och säger att hon väcktes av brandröken, innan brandvarnaren gick igång, säger insatschefen på räddningstjänsten Leif Brobeck.

Branden ska, enligt insatschefen, ha startat vid hylla där tv och annan elektronik stod. Lägenheten blev totalförstörd i branden, men någon spridningsrisk fanns aldrig eftersom räddningspersonalen larmades så pass snabbt.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons