Annons

Katastrofval för SPI

SPI gör ett katastrofval i Trelleborgs kommun. Med största sannolikhet åker partiet ur kommunfullmäktige.
Trelleborg • Publicerad 20 september 2010

– Det är inte bra, vi har inte nått ut med vårt budskap på rätt sätt, säger Göte Nilsson, som står som nummer ett på partiets lista till kommunfullmäktige.

Vid midnatt och med endast två distrikt kvar att räkna låg partiet på 2,0 procent av rösterna, vilket i så fall är en minskning med hela 5,7 procentenheter.

Annons

– Ja, det är inte bara dåligt, det är en katastrof, säger Göte Nilsson.

Göte Nilsson säger att SPI hade räknat med en viss nedgång i antalet röster, och att man skulle tappa ett mandat från de fyra man har i dag. Men istället verkar det som att man kammar noll.

Göte Nilsson ser två anledningar till det stora tappet, Salamaten och färdtjänsten.

– Salamaten fick vi bära hundhuvudet för, trots att nio av tolv ledamöter röstade för det. Och så var många irriterade över att färdtjänsten gick till Palmstadens taxi och inte Trelleborgs taxi, säger han.

I förra valet hade SPI sitt absolut starkaste fäste i valdistriktet Akka där man hade 14,3 procent av rösterna. Nu fick man endast 2,1 procent i det distriktet.

Nu blir det till att kavla upp ärmarna för partiet, och försöka komma tillbaka till maktens korridorer igen.

– Vi ska ha ett möte på tisdag, och då får vi analysera resultatet.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons