Annons

Kartor och deckare till reapris

Under tisdagen drog årets bokrea i gång. Och som vanligt ringlade sig kön av boksugna kunder lång inne på kulturhuset.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2005
Från tulpaner till mordgåtor. Bredden på utbudet är stort när bokrean lockar med läsupplevelser. Knut Mårtensson var på jakt efter deckare.BILD: TOMAS NYBERG
Från tulpaner till mordgåtor. Bredden på utbudet är stort när bokrean lockar med läsupplevelser. Knut Mårtensson var på jakt efter deckare.BILD: TOMAS NYBERGFoto: 
Fyndjakt under gårdagens bokrea. BILD: TOMAS NYBERG
Fyndjakt under gårdagens bokrea. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Högarna av barnböcker, trädgårdsböcker, kokböcker, djurböcker, lexikon, kartböcker och massor med andra böcker var många när portarna i går slogs upp på kulturhuset.

Längs borden stod bland andra Thomas Nettelhed och bläddrade i en europavägatlas.

Annons

– Jag hoppas att vi kan bila till sommaren. Till Italien skulle jag vilja köra. Här står lite om avstånd och bensinmackar i denna. Jag tror den kan bli bra, sa Thomas Nettelhed. Bredden på utbudet är stort och framför högarna av deckare hade Knut Mårtensson placerat sig strategiskt.

Med famnen full av böcker av Tom Clancy, Robert Ludlum och Michael Connelly.

– När man går till biblioteket och ska låna så är de utlånade så jag tänkte jag skulle hitta dem här i stället, sa Knut Mårtensson.

Och för Knut Mårtenssons del är det bara deckare som gäller.

Gärna tegelstenstjocka historier.

– Det är ett tidsfördriv och så får man använda huvudet lite grann och försöka lösa fallet innan slutet, sa Knut Mårtensson innan han begav sig i väg med sina fynd till kassan.

Bokrean pågår till den 12 mars.

Magnus Aspegren

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons