Annons

Kartläggning ska minska misshandel

Risken att bli misshandlad i Trelleborg är störst om man befinner sig i de centrala delarna av staden. Framför allt under nattetid på sommaren.
Trelleborg • Publicerad 11 mars 2003

- Vi vet ju att folk går ut mellan klockan 22 och 23 och går hem när ställena stänger mellan två och halv fyra på morgonen, säger närpolischef Björn Schäfer. Han har tagit initiativet till en grundlig kartläggning av var och när olika typer av brott sker i Trelleborg. Kartläggningen som förutom misshandel omfattar bilstölder, bilinbrott, bostadsinbrott och skadegörelse ska sedan ligga till grund för polisens arbete med att förebygga brott. Björn Schäfer säger sig inte vara förvånad över resultatet av kartläggningen utan den bekräftar till största delen det som polisen redan känner till. - Men ju mer exakt vi vet när och var sakerna sker ju mer kan vi rikta vår insats, säger Björn Schäfer som tror att kartläggningen kan resultera i att en del scheman ändras för polisen för att de ska kunna täcka upp bättre under de tider på dygnet då de flesta till exempel misshandelsfallen inträffar. - I dag slutar man klockan tre, istället kanske fler poliser behövs fram till klockan halv fyra, fyra på morgonen. Det är sådant man får titta på, säger Björn Schäfer. Tanken är också att till exempel nattvandrargrupper, fältassistenter och andra ska få ta del av kartläggningen för att också de ska kunna vistas ute de tider på dygnet då behovet är störst. Även dörrvakter och krögare ska ta del av informationen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons