Annons

Kärt återseende vid skolstarten

De sex flickorna har varit bekanta sedan de låg i sina mammors magar. Idag är de sju år gamla och började under måndagen i första klass. Fast ingen av dem går på samma skola.
Trelleborg • Publicerad 21 augusti 2012
Hanna Håkansson, Maja Persson, Ellie Fridh, Hilda Lindbergh, Elin Jörgensen, och Emily Linde började skolan i måndags men har känt varandra sedan de låg i sina mammors magar.
Hanna Håkansson, Maja Persson, Ellie Fridh, Hilda Lindbergh, Elin Jörgensen, och Emily Linde började skolan i måndags men har känt varandra sedan de låg i sina mammors magar.Foto: Hanna Folkemark-Ellborg

De träffades i en mammagrupp för sju år sedan. Då, 2005, var de sju blivande mammor som träffades, delade erfarenheter och tankar. De födde alla flickor och höll kontakten när de var föräldralediga. Mammagruppen träffades och pratade amning, sömnvanor och förlossningar.

- Man hade verkligen nytta av varandra då och man glömmer det aldrig, säger Therese Fridh.

Annons

När det sedan blev dags för mammorna att börja jobba igen och för barnen att börja i förskola gled gruppen isär. För första gången sedan 2007 återsågs nästan hela gruppen på måndagskvällen, några timmar efter att döttrarna börjat i skolan.

- Det känns hemskt. Man kan inte fatta att det har gått så fort, säger Jenny Paulin om att dottern Hilda nu går i ettan.

Om det var blöjbyten och amning som problemen kretsade kring för några år sedan är det andra problem idag.

- Nu är det mycket syskongnabb, säger Malin Nordström.

- Och klädbyten 15 gånger om dagen, säger Therese Fridh.

Trots att flickorna inte setts på flera år börjar de snabbt leka med varandra. Ingen av dem går på samma skola, istället är de utspridda på Ljungrenska, Serresjö, Lillevång, Östra, Klagstorp och Anderslöv. När ses de då nästa gång? Kanske när de slutar nian.

- Ha det så bra allihop! Vi ses på facebook, säger Jenny Paulin innan de skiljs åt.

Maria Sällberg
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons