Annons

Karlsson på taket intog Folkets park

Han sprängde en ångmaskin, drack ur ett akvarium och fick helt plötsligt feber. På måndagen intog en envis rackare med propeller på ryggen Folkets park i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 18 mars 2003
BILD: LISA SÖDERGREN
BILD: LISA SÖDERGRENFoto: 

BILD: LISA SÖDERGREN Mer än 300 barn, föräldrar, far- och morföräldrar passade på att uppleva Karlsson på taket, Lillebror och barnvaktstanten Fröken Bock i Kalmarbaserade gruppen Mycké Nöjes tappning. Stämningen strax före föreställningens start var förväntansfull. Framför den upplysta scenen var det som ett böljade hav av barn. Några satt stilla, andra sprang mellan föräldrar och kompisar eller prasslade i sina godispåsar. Fyraåriga Thea Sivhed valde att sitta tillsammans med den lika gamla dagiskompisen Anton Ellkvist. Hennes föräldrar och syskon satt en bit ifrån, men fortfarande inom synhåll. Vad brukar Karlsson göra? - Han flyger, sade Thea Sivhed. - Han flyger med en helikopterpropeller, sade Anton Ellkvist. När Lillebror (spelad av Sara Törnqvist) blev de - och resten av publiken - tysta. Och det fortsatte att vara lugnt i publiken tills ljudet av propellrar hördes och någon ropade "Hoj, hoj". Som på en given signal började barnen skratta och de fortsatte att göra så medan Karlsson (spelad av Ingemar Bernthsson) rasade över scenen, sprängde Lillebrors ångmaskin och släckte törsten med ett akvarium. När han tog fram pruttkudden växte skrattet till jubel. Till och med föräldrarna drog på smilbanden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons