Annons

Kärleksfullt på öppet hus

Under onsdagen strömmar familj och vänner in när Vannhögsskolan håller öppet hus. Romanser och passioner har stått på schemat under veckan och undervisningen har gått helt i kärlekens tecken.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2006
Skönsjungande Benjamin Trenk öppnar sitt hjärta för publiken.
Skönsjungande Benjamin Trenk öppnar sitt hjärta för publiken.Foto: 
Man kan undra vad det ska bli för slags barn av det här?
Man kan undra vad det ska bli för slags barn av det här?Foto: 
Sandra Fridsten och Josefin Söderberg är ömsinta mot varandra trots att Josefin nyligen har gift sig med en annan tjej. Bild: Claes Nyberg
Sandra Fridsten och Josefin Söderberg är ömsinta mot varandra trots att Josefin nyligen har gift sig med en annan tjej. Bild: Claes NybergFoto: 

I rasthallen hänger ett gigantiskt ägg av ull och hönsnät som bombarderas av ett minst sagt brokigt gäng spermier av trä, tyg, metall och garn. Eleverna har arbetat i olika grupper och en av dem har fokuserat på sex och samlevnad.

Hemkunskapsgruppen fick under veckan i uppgift att arrangera ett bröllop med trerätters middag och bröllopstårta. En provisorisk kyrka byggdes upp i mediateket och Josefin Söderberg fick bli brud. Eller rättare sagt en av brudarna.

Annons

– Det fanns bara en kille i vår grupp och han ville inte gifta sig, säger hon och rycker på axlarna.

De har även tränat på det engelska ordförrådet genom att skriva raggningsrepliker. Inne i aulan dundrar den stora kärleksshowen i gång uppe på scenen, men i ett rum sitter Erik Svärd och klipper film som ska visas om mindre än en timme. Han spelar själv huvudrollen i filmen som är en modern version av Askungen.

– Den handlar om en kille vars pappa blir kidnappad och så blir han mobbad av sin styvmor och sina tre elaka styvsystrar, säger Erik Svärd.

Men när killen i filmen möter kärleken så blir tillvaron naturligtvis en aning bättre.

Sara Riis Hasselskog

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons