Annons

Kärlekens, hängivelsens och fotbollens tid är här

Utomhus har termometern knappt masat sig över fem grader och i vägkanterna ligger snön kvar.
Trelleborg • Publicerad 22 mars 2010
Foto: 
Foto: 
Anders Jönsson och Magnus Nilsson i spänd väntan.Foto: 
Öl och fotboll går hand i hand.Foto: 
Carsten Rasmussen åker från Ystad till Trelleborg varje gång det är hemmamatch. Handboll lockar inte. "Det finns bara en sorts boll, och den spelas med fötterna".Foto: 
Tre Lyktor - TFF-fansens självklara samlingsplats.Foto: 

TRELLEBORG. Inne på puben Tre Lyktor finns det en oro över att TFF:arna ska vara lite ringrostiga i dagens hemmapremiär.

Men det är inte ni?

Annons

– Nej, nej. Absolut inte!

Helena Kjellqvist ler brett och tar en klunk av ölen. För även om det bara står 21 mars i almanackan och hemmapremiären är ett par–tre veckor tidigare än vanligt så är det ingen i supporterklubben True Blues som vilar på hanen. Lika säkert som att Kalle Anka kommer på julafton, lika säkert är det att True Blues kommer till Tre Lyktor när det är dags för hemmamatch.

Stämningen är städad och försiktigt optimistisk. Vilket också är ett tydligt tecken på att det är premiär.

– Då känns det alltid positivt. Man kan ju inte gå in till en hemmapremiär och tro att vi ska förlora, säger Anders Jönsson, som tycker att det är lite speciellt med årets första match på hemmaplan.

– Visst känns det lite extra. Det är jäkligt nervöst, det är svårt att veta var vi står, säger han.

I takt med att ölen slinker ner och det börjar närma sig matchstart höjs också temperaturen i lokalen. Några killar i ett hörn river av en hejaramsa och några andra hänger på. En knapp timme innan matchstart drar sig supportrarna upp mot Vångavallen, en arena som de flesta av dem vill ska fortsätta vara den allsvenska arenan i stan. Ett nybygge vid Maglarpsrondellen lockar inte.

– Det känns konstigt att dra ut på landet för att titta på fotboll. Man kan göra mycket av Vångavallen, som är bättre än sitt rykte. Och så ligger den bra, ifall man får välja så tror jag att de flesta vill titta på fotboll i stan, säger Magnus Nilsson, True Blues grundare.

Men det kommer ju att gå bussar till en ny arena, upplyser någon. Och då är det kanske en annan femma. Då kan man ju fortfarande sitta på Tre Lyktor och ladda till kort innan matchstart. För den traditionen vill ingen ändra på.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons