Annons

Kärleken band ihop byfesten

Vellinge centrum har fått sig en upprustning. För att fira denna nystart vigdes ett par i ett sponsrat bröllop.
Vellinge • Publicerad 20 oktober 2018 • Uppdaterad 22 oktober 2018
Bröllop på torget i Vellinge förgyllde byfesten.
Bröllop på torget i Vellinge förgyllde byfesten.Foto: Tomas Nyberg

– När jag vaknade i morse tänkte jag: nej! Det har ju varit så varmt och skönt. Men det är en vacker höstdag ändå, säger kommunalråd Carina Wutzler (M).

Hon står i den lite kyliga vinden på Stortorget och lyssnar på Vellinge trumkår som kör på så att trumpinnarna flyger och far. Nyss var hon själv uppe på scen och berättade om allt som har hänt i centrum den sista tiden. Det har på en mängd sätt blivit öppnare och mer tillgängligt. Buskar har tagits bort, belysning förstärkts, gångstråk markerats och så vidare. Detta har glatt både Vellingebor och handlarna.

Therese Neldeborn och Tobias Svärd kämpade mot tårarna när de gick fram till vigselförättaren.
Therese Neldeborn och Tobias Svärd kämpade mot tårarna när de gick fram till vigselförättaren.Foto: Tomas Nyberg
Annons

– Jag tycker det har blivit en stor skillnad när trottoarerna blivit bredare, säger Charlotte Johansson från Vellinges centrumförening.

– Det har blivit en allmän uppstramning i centrum. Belysningen är bättre nu och det är bra, inte minst ur trygghetssynpunkt, säger Hanna Sars som också ingår i centrumföreningen.

De är nu förväntansfulla inför nästa steg av centrumutvecklingen.

Kommunalråd Carina Wutzler (M) berättar stolt om allt som hänt i Vellinge centrum.
Kommunalråd Carina Wutzler (M) berättar stolt om allt som hänt i Vellinge centrum.Foto: Tomas Nyberg

– Sen ska det bli en sammankoppling mellan kommunhuset, Gästis och till torget. Norra leden ska också byggas hit, vilket innebär en naturligare väg in i centrum, säger Hanna Sars.

Firandet pågick under hela förmiddagen med bland annat underhållning av sångaren Anders Norman.

Höjdpunkten var avslutningen. Då vigdes paret Therese Neldeborn och Tobias Svärd. Centrumföreningen gick tidigare i höstas ut med en tävling om ett bröllop där Vellinges företag skulle stå för det mesta. Paret deltog tillsammans med åtta andra par och vann. Därmed fick de bland annat klänning, håruppsättning, mat och festlokal betalt. Allt fler företagare hoppade på efter hand och skänkte bröllopspresenter.

Inför ett fullproppad torg ställde sig bonusfamiljen med fyra barn på scenen. Bröllopsparet var märkbart tagna av stunden och uppståndelsen. Carina Wutzler kunde sedan förklara dem man och hustru.

Sofia Bergström NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons